Huurincasso

Een van de specialisaties van Vermeer Gerechtsdeurwaarders is huurincasso. Een aparte “tak van sport”

Incasso en juridisch advies voor verhuuder en huurder

Specialist in huurincasso

Als een huurder de huur niet meer betaalt, is het van groot belang om snel actie te ondernemen. Voor u als verhuurder, maar ook voor de huurder. Enkele maanden huurachterstand zorgt als snel voor ernstige geldzorgen. Dus wacht niet te lang met het overdragen van de openstaande huurvordering aan onze huurspecialisten.

Wij zijn de expert op het gebied van huurachterstanden bij zowel particuliere- als zakelijke verhuur. Het Nederlandse huurrecht is een aparte “tak van sport” met een zeer uitgebreide wettelijke basis en een omvangrijke jurisprudentie.

Juridische geschillen tussen een verhuurder en een huurder komen veelvuldig voor. Een zorgvuldige aanpak, met voldoende kennis van zaken is daarom onontbeerlijk.

Juridisch advies en bemiddeling

Het huurrecht kent zowel dwingend als regelend recht. Van dwingend recht mogen partijen niet afwijken. Bij regelend recht mogen partijen wel zelf afspraken maken die afwijken van de wettelijke bepalingen.

Onze juristen zijn specialist op het terrein van het huurrecht en staan voor u klaar bij het opstellen van huurovereenkomsten en algemene huurvoorwaarden.

Ook voor de huurder

Wij aviseren niet alleen de verhuurder van een woning of bedrijfspand. Ook huurders die een conflict hebben met hun huurbaas kunnen bij ons terecht voor juridische bijstand.

Dus bent u het niet eens met een huurverhoging, krijgt u de borg niet terug of is sprake van achterstallig onderhoud. Laat u adviseren door onze huurjuristen. Vaak is een enkele brief al voldoende om tot een oplossing met uw verhuurder te komen.

Het incassoproces en huisbezoek

Na ontvangst van uw huurvordering starten wij ons incassotraject. Hierbij benaderen wij uw huurder om de huurachterstand te voldoen. Een persoonlijk huisbezoek behoort hierbij tot de mogelijkheden. Indien onze acties niet tot betaling leiden, zullen wij in overleg met u een gerechtelijk traject starten.

Overlast

Ook ingeval uw huurder overlast veroorzaakt kunnen wij u juridisch bijstaan en indien noodzakelijk een gerechtelijke ontruimingsprocedure starten.

Onze gerechtsdeurwaarders zullen het door de rechter gewezen vonnis ten uitvoer leggen. Dit kan doormiddel van het incasseren van de huurachterstand of het ontruimen van een woning of bedrijfspand.

Vermeer Gerechtsdeurwaarders - Vordering indienen
Vermeer Gerechtsdeurwaarders

Vordering indienen

Binnen 5 minuten geregeld, 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar!